Bulut ERP Nedir?

Bulut ERP Nedir? Neden Bulut ERP‘yi tercih etmeliyiz?

Çoğu şirket ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımını bilir. Bağımsız departmanların her birine yayılmış verilerin toplanmasına ve organize edilmesine yardımcı olmak için ona güvenirler.

Geleneksel ERP çözümleri çoğu zaman bir şirketin kendi sunucu altyapısında bulunur ve güncel kalmak için güncelleme ve bakım gerektirir. Bulut ERP, adından da anlaşılacağı gibi bulutta SaaS (Yazılım Olarak Servis) esasına dayanır. Geleneksel ERP yazılımlarının aksine, bulut ERP, şirketlerin departmanlar arasında bilgi paylaşmasına yardımcı olmak için özel sunucu altyapısından ziyade buluta kurulur. Bulut ERP yazılımı, bir işletmeyi çalıştırmak için temel işlevlerin bir kısmını veya tamamını; ör. Envanter ve sipariş yönetimi, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), vb. entegre eder.

Bulut ERP Nedir?

Tüm ERP sistemleri, farklı iş birimleri tarafından kullanılan çoklu işlevleri destekleyen paylaşılan bir veritabanı üzerinde çalışır. Farklı birimlerdeki çalışanların kendi spesifik ihtiyaçları için aynı bilgilere erişmesine ve bunlara güvenmesine olanak tanır. Bulut ERP ile (çoğu zaman pahalı) kurum içi sunucu varlığı olmadan bu işlem kapsamlı bir biçimde gerçekleştirilir.

Bulut ERP çözümleri, geleneksel kurum içi sürümlerinden daha erişilebilir ve daha mobildirler. Şirketler, bulut vasıtasıyla, İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan gerçek zamanlı olarak veri yükleyebilir ve bunlara erişebilir; böylece, departmanlar arasında daha fazla işbirliği yapılabilir.

Bulut ERP yazılımı aynı zamanda bir platformda barındırılma avantajına da sahiptir. Örneğin, CRM ve muhasebe sisteminiz gibi tüm işletme uygulamalarınızın aynı bulut platformunda bulunması, kayıt sistemlerinizle etkileşimde olan tüm sistemleri birleştirmenize olanak tanır. Şirketinizin ön ve arka ofis uygulamalarını ayrı sistemler yerine, tek bir bulut platformunda kullanarak uygulamalarınızın birbirleriyle konuşmasını, merkezi bir veritabanını paylaşmasını, gerçek zamanlı raporlamayı almasını ve tek bir kullanıcı arayüzü kullanmasını sağlar.

Geleneksel ERP yazılımının aksine, bulut ERP kullanıcılarının kullandığı yazılım otomatik olarak güncellenir.