Finans Yönetimi

Dynamics 365 Business Central (NAV) Finans Yönetimi, kurumsal bilgilerinizi izlemeniz ve analiz etmenize yardımcı olmak için muhasebe ve finans çözümleri sunar. Uçtan uca entegrasyon ile, banka uzlaşmaları ve tahsilat yapmanın yanı sıra, genel muhasebe defterinizi, borçlarınızı, alacaklarınızı, analitik muhasebenizi, sabit varlıklarınızı ve nakit akışınızı verimli bir şekilde yönetebilirsiniz. Birden fazla para birimi, konum veya şirket içeren finans süreçlerinizi bile yönetebilirsiniz.

Kapsamlı ve güncel finans bilgileri, eğilimleri algılamayı ve kurumsal etkinlikleriniz hakkında bilgi toplamayı kolaylaştırır ve böylece bilgilerinizden yararlanabilir ve yeni fırsatları belirleyebilirsiniz.

Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV), size özgü ihtiyaçlarınıza göre çok çeşitli başka iş alanlarını yönetmenize de yardımcı olabilir. İşlevleri ihtiyacınız oldukça ekleyebilir ve kendi hızınızda büyüyebilirsiniz.

Mali performansı izleyin, kurumsal ve yasal gereksinimleri karşılayın ve çalışanlarınızın muhasebe görevlerine harcadıkları zaman ve emeği azaltmaya yardımcı olun.

Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV), sabit varlıklarınızın (satın almadan elden çıkarma aşamasına kadar) tüm çevrim ömrünü kontrol etmenize ve yönetmenize yardımcı olabilir.

Esnek ve entegre edilmiş hesap borç özellikleri ile verimi arttırın ve nakit kaynaklarını maksimuma çıkarın.

Hesap alacak süreçlerini kolaylaştırarak ve müşteri ödemelerini takip ederek nakit akışını optimize edin.

Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)’deki çoklu para birimi desteği, uluslararası pazarlara genişlemenize ve küresel alışverişlerin karmaşıklığını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Temel Özellikler

Temel Muhasebe – Temel muhasebe modülü içerisinde, tüm temel muhasebe ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tekdüzen hesap planı ve yevmiye girişleri gibi temel muhasebe işlemlerinizi yürütmenizin yanında, aylık olarak düzenli girişini yaptığınız fişleri bir kez kaydedip sürekli kullanabileceğiniz yinelenen günlükler, çoklu para birimi tanımlama, kur değerleme, ilave raporlama para birimi gibi daha detaylı fonksiyonları da kullanarak verimlilik sağlayabilirsiniz.

Dönemsel Yevmiye Defterleri – Dağıtım Anahtarları (Alocations) – Tutarsal, miktarsal ve yüzdesel olarak, muhasebe hesapları, departmanlar, masraf merkezleri veya projelere dağıtımlar yapabilirsiniz.

Genel Muhasebe Bütçeleri – Genel muhasebe hesapları ve tanımladığınız boyutlar(departman, proje, masraf merkezi, kar merkezi, ürün grubu, bölge…) bazında istediğiniz kadar bütçe tanımlayabilirsiniz. Bütçeleri gerçekleşme oranları ve sapmaları ile birlikte raporlayabileceğiniz gibi, önceki yıllardaki bütçeler ile karşılaştırmalar da yapabilirsiniz.

Dövizli İşlemler – Sistem içerisinde istediğiniz kadar döviz cinsi tanımlama imkanınız vardır. Ayrıca, her döviz kuru için dilediğiniz kadar döviz kur tipi (efektif alış, efektif satış, döviz alış, döviz satış, banka özel kurları vb.) tanımlayabilirsiniz. Kurları Merkez Bankası web servisinden otomatik olarak indirebilirsiniz.

Hesap Tabloları – Hesap tabloları, muhasebe hesap planı üzerinden formulasyon bazlı raporlama yapabilmek için çok etkili bir araçtır. Bu araç içerisinde yer alan bilanço, gelir tablosu gibi mali tabloları kullanabileceğiniz gibi, hesap planı kaynaklı pek çok yeni rapor da oluşturabilirsiniz. Bu raporlama aracı ile, boyutları ve bütçeleri de kullanarak dilediğniz pek çok veriye hızlıca ulaşabilirsiniz.

Konsolidasyon – Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) üzerindeki farklı şirketleri tek bir konsolide şirket üzerinde birleştirerek, konsolide mali tablolar ve raporlar alabilirsiniz.

Nakit Akış – Sistem içerisindeki tüm verileri nakit akış raporu içerisine dahil edebilir, dilerseniz sistem içerisinde sadece nakit akışı etkileyecek gelir ve gider kalemlerinizi kaydederek, nakit akışa dahil edebilirsiniz.

Kasa – Banka Yönetimi – İstediğiniz sayıda, farklı döviz kurları bazında kasa ve bankalarınızı tanımlayabilir ve yönetebilirsiniz.

Banka Bakiye Mutabakatları – Banka mutabakatları, banka hesaplarınızın, banka ekstreleri ile mutabakatını sağlayabileceğiniz bir yapıdır.

Çek/Senet Takibi – Çek senet modülü, tamamen Türkiye’ye özel yazılmış çek senet modülüdür. Çek senet modülü içerisinde, çek girişi, çek çıkışı, portföyden portföye çek hareketleri (tahsile gönderme, protesto etme, karşılıksız çek takibi) işlemlerini yürütebilirsiniz. Ayrıca, hızlı çek girişi ve çıkışı ekranları üzerinden çok daha kolayca çek giriş ve çıkış işlemlerinizi yürütmeniz mümkündür.