Gerçekten ERP’ye İhtiyacınız Var mı?

Vücudunuzun merkezi bir sinir sistemi olmadan işlediğini hayal edin. Tüm uzuvlar kendi kendilerine kusursuz bir biçimde çalışabilir, fakat vücudun aktivitelerini koordine edecek ve diğer uzuvlarla bilgi paylaşacak bir sistemden mahrum kalmış olursunuz.

Şirketiniz de aynı prensiple çalışır. Tüm departmanlarınız kendi görevlerini en iyi biçimde yerine getiriyor olabilir, fakat eğer bu departmanların birbirleriyle konuşmalarını ve davranışlarını koordine etmelerini sağlayacak bir sistem olmazsa şirketinizin verimliliği yüksek olamaz.

ERP, şirketlerin tüm kaynaklardan gelen bilgileri yönetmelerini ve bu bilgileri olabilecek en verimli şekilde koordine etmelerini sağlar. ERP ile şirketinize ait tüm bilgiler merkezi bir veri tabanında tutulur. Böylece sistemlerin nasıl çalıştığını hem departman bazında hem de şirket genelinde değerlendirebilecek bir bilgi havuzuna sahip olursunuz.

ERP’nin sadece büyük organizasyonlar için uygun olduğunu düşünüyorsanız, yeniden düşünün. Günümüz piyasasında rekabet artıkça ve kar marjları giderek düştükçe, verimliliği artırmanın etkili bir yolu olan ERP’nin KOBİ’ler arasındaki yaygınlığı hızla artmakta. Böylece KOBİ’ler ve tüm departmanları da gerekli doğru bilgilere istedikleri zaman ve hızlı bir biçimde ulaşabiliyorlar.

KOBİ’ler, ERP’nin ortak teknoloji platformu ve veritabanı özelliklerinden yararlanarak departmanlarının faaliyetlerini birbirleriyle entegre edebilirler. Bu şekilde, yapılmış olan yatırımdan çeşitli maliyet, operasyon ve verimlilik avantajları halinde geri dönüş almak mümkün oluyor.

Gerçekten ERP’ye İhtiyacınız Var mı?

Aşağıda ERP’nin şirketinize getireceği bazı faydaları bulabilirsiniz:

  • Verimlilik. ERP çözümleri tekrarlanan süreçleri yok eder. El ile bilgi giriş ihtiyacını azaltır, böylece pek çok iş sürecini hızlandırır. Departmandan bağımsız olarak şirketinizin veri toplamasını kolaylaştırabilir ve bunu etkili bir biçimde yapar.
  • Birlikte Çalışma. Tüm departmanlar izole bir biçimde çalışırken oldukça sınırlı bir “birlikte çalışma ortamı” oluşur. İşlerin verimli bir biçimde tamamlanmasında birlikte çalışmanın artırılması önemli rol oynar. ERP sistemi merkezi ve tutarlı veri sağlayarak departmanların birlikte çalışmalarını kolaylaştırır.
  • Tahminler. ERP sistemleri çalışanlarınıza, özellikle de yöneticilerinize, şirketinizin gittiği yönle ilgili doğru tahminlerde bulunabilmeleri için gerekli olan araçları verir. ERP oldukça doğru bilgi sağladığı için şirketiniz daha doğru ve gerçekçi tahminlerde bulunabilir.
  • Ölçeklenebilirlik. İşiniz büyüdükçe, ERP sisteminizin yeni eklenecek olan kullanıcı ve özelliklere açık olması gerekir.
  • Tasarruf. Doğru ve gerçek zamanlı bilgiye ulaşmak için tek bir kaynak yaratarak yönetimsel ve operasyonel giderleri düşürür. Doğru ERP sistemi operasyonları proaktif olarak yönetir, gecikmeleri ve kesintileri engeller ve kullanıcılarınızın hızlı karar vermelerine yardımcı olur.
  • Mobilite. ERP çözümleri sağladıkları standart mobil özellikler sayesinde merkezi veri tabanına gerçek zamanlı olarak çalıştığınız her yerden ulaşma imkanı sağlar: ev, ofis, yolculuk vb.
  • Müşteri Hizmetleri. Satış ve müşteri hizmetleri ekipleriniz uygun bir ERP çözümüyle müşterilerinizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilirler. Müşteri bilgileri ve tarihçesine hızlı ve doğru bir biçimde ulaşabilir, böylece şirketiniz için hızlı ve yüksek kaliteli müşteri hizmetleri sağlayabilirler.
  • Güvenlik. ERP sistemleri, içerdikleri özellikler ve firewall’lar sayesinde şirket bilgilerinizin doğruluğunu ve tutarlılığını artırırlar. Kendi kullanıcılarınızın verilere ulaşımını da dilediğiniz şekilde güvenli hale getirebilirsiniz.Eğer hala yapmadıysanız şirketiniz için ERP sistemlerini incelemenizi öneririz.

 

  • Şirket yöneticileri ancak sahip oldukları bilgiler kadar güçlüdür. ERP sistemleri bilgiye kolayca ve tutarlı ulaşım sağlar. Böylece yöneticileriniz “büyük resmi” daha iyi görebilirler.