Şirketinizi Teknolojiden Faydalandırmanın Altı Altın Kuralı

1. TEKNOLOJİYİ MASRAF DEĞİL YATIRIM OLARAK DEĞERLENDİRİN

Eğer kalıcı bir iş sahibi olmak istiyorsanız, teknolojinin işinizi nasıl büyüteceği konusunda iyi düşünerek yatırım yapmanız gerekir. Size hem bugün, hem de gelecekte yardımcı olacak teknolojiye para harcamanız şarttır. Doğru yapılmış teknoloji yatırımı size para ve zaman kazandırır, daha azla daha fazla başarmanızı sağlar ve genel olarak işinizi büyütür.

Bu yatırımı yaparken işinizin şu andaki ihtiyaçlarını düşünerek kendinizi kısıtlamayın; gelecekte, özellikle önümüzdeki beş yıl içerisindeki ihtiyaçlarınızı göz önüne alın. Yarışta öne geçmek için teknoloji ihtiyacının baş döndürücü bir hızla artığı günümüzde beş yıl sonraki teknolojinin önemini tam olarak kavrayamayanlar büyük ihtimalle beş yıl sonra ortalıkta olmayacaklar.

2. TEKNOLOJİYİ DIŞ KAYNALARDAN TEMİN EDİN

Günümüzde kendi teknolojinizi kendiniz uygulamaya ve yönetmeye ihtiyacınız yok. Yaptığınız işte uzman olabilirsiniz, ama eğer ağ güvenliği, veri saklama veya mobil teknoloji konularında uzman değilseniz işi uzmanlarına bırakın.

İşinizde teknolojiyi karlı ve verimli bir şekilde kullanabilmenin tek yolu siz uzmanlığınız olan kendi işinize odaklanırken, bu konuda verimliliğinizi artıracak uygulamaları güvenebileceğiniz uzmanlarına bırakmak. Böylece hem paradan hem zamandan etkin bir biçimde tasarruf edersiniz.

3. KÖTÜ İŞ SÜREÇLERİNİ TEKNOLOJİKLEŞTİRMEYİN

Eğer şirketinizde iyi yürümeyen bir sürecin çözümünün teknoloji olduğunu düşünüyorsanız, büyük bir ihtimalle hata yapmak üzeresiniz. Teknolojinin iyi çalışan iş çözümlerinin verimliliğini ciddi şekilde artıracağının, iyi çalışmayan süreçlerde ise özel durumlar haricinde bir fark yaratmayacağının farkında olun. Örneğin müşteri hizmetlerinde çalışan personelin olumsuz karakter özellikleri veya davranışlarının doğrudan müşteriye yansıdığı süreçlerde, bu süreçlerde iyileştirme yapılmadan teknolojinin size bir faydası olacağını düşünmeyin.

4. BULUTLARA YÜKSELİN

Bulut size düşük maliyet, yüksek verimlilik ve operasyonlarınızı kolaylıkla ölçeklendirebilme imkanı sağlar. Belge paylaşımı, video konferans, eposta gibi bulut tabanlı hizmetleri kullanmanın maliyeti yapmanız gereken sunucu ve yazılım maliyetinden çok daha düşüktür. Veriler çevrimiçi saklandığından ve herhangi bir yerde herhangi bir cihazdan ulaşılabilir olduklarından dolayı bulut yüksek esneklik ve mobilite imkanı da sağlar. Office365, Dropbox, Zoolz, Evernote, G Suite ve benzer pek çok seçeneği kullanarak hemen deneyimleyebilirsiniz.

şirket teknoloji kullanarak nasıl büyür

5. ÇEVRİMİÇİ VARLIĞINIZA YATIRIM YAPIN

Güncel ve kolay gezilebilir bir web sitesi her şirket için artık bir ihtiyaç. Günümüzde pek çok müşteri alışkanlık olarak web üzerinden ihtiyaçlarına cevap aramaya başladığından dolayı buradaki görüntünüz şirketinizin ilk imajı açısından son derece önemlidir. Kendinizi müşterilerinizin yerine koymaya çalışarak önce kendi sonra rakiplerinizin web sitelerini dikkatle inceleyin. Kendinize “Aradığımı kolayca bulabiliyor muyum?”, “İletişim Bilgilerim kolayca ulaşılabilir mi?” gibi sorular sorun. Bu basit soruların cevapları siz tam olarak farketmeseniz dahi çoğu potansiyel müşteriniz için ilk vitrininiz olan web sitenizin gelişiminde önemli rol oynayacaktır.

6. TEKNOLOJİYİ SADECE BİLGİSAYAR, TABLET VE TELEFONLARDAN İBARET GÖRMEYİN

Günümüzde özellikle büyük firmalar teknolojiyi günlük hayatımızın içerisinde olabildğince kullanabilmek için ciddi yatırımlar yapıyorlar. Tenisçilerin raketlerine yerleştirilerek bir cep telefonu aracılığıyla tüm oyunun analizini yapan minik çiplerden tutun da, kendi kendini kullanan otomobillere, akıllı mutfak aletlerine kadar.

Siz de kendi işinizle ilgili olarak teknolojiyi genellikle kafamızda kalıp olarak yer etmiş olan bilgisayar, tablet, mobil telefon üçgeni dışında nasıl kullanabileceğiniz konusunda düşünerek rakiplerinize karşı avantaj elde edebilirsiniz.

 

Kaynak : https://mehmetergut.com