e-Arşiv



İnfotek, çözüm ortağınız olarak size, güçlü ve kolay kullanılan kurumsal kaynak planlama (ERP) çözümü olan Microsoft Dynamics 365 Business Central NAV ürünü ile birlikte İnfotek e-Arşiv Entegrasyon çözümünü de sunmaktadır.

Son Gün 1 0cak 2020

e-Arşiv ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 19 Ekim 2019 tarihinde tüm e-Dönüşüm uygulamalarının kullanımına ilişkin tebliğ yayımladı. Tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi.

Bu tebliğ kapsamında e-Fatura uygulamasına girme zorunluluğu olan firmalar:

Yayımlanan tebliğe e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet gibi hali hazırda faaliyette olan belgelere ek olarak e-Sigorta Belgesi, e-Gider Pusulası, e-Dekont ve e-Döviz Alım Satım Belgelerini düzenleyen mükellefler de dahil edildi.
e-Arşiv Fatura’ya Geçişte Son Gün 1 0cak 2020

Yayımlanan tebliğ kapsamında; e-Fatura’yı gönüllü veya zorunlu olarak kullanan tüm mükelleflerin 1 Ocak 2020 itibariyle e-Arşiv fatura kullanmaları zorunlu oldu. Ayrıca herhangi bir e-Belge mükellefi olmayan firmalar 1 Ocak 2020’den itibaren günlük belirli limitlerin üzerinde kağıt fatura kesemeyecekler. Fatura üst limitleri vatandaşa kesilen faturalar için 30.000 TL, mükellefe kesilen faturalar için 5.000 TL olarak uygulanacak. Bu limitler günlük olarak uygulanacak ve parçalı fatura kesilemeyecek.


e-Arşiv
Çeşitli sektörlerde bulunan bazı uluslararası ve yerel müşterilerimiz için gerçekleştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) projeleri hakkında bilgi almak için başarı hikayelerini okuyabilirsiniz...
Başarı Hikayeleri
e-Arşiv
Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) e-Arşiv ile ilgileniyorsanız bize bilgi@infotekas.com.tr adresinden, +90 212 803 02 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için...
İletişime Geçin

e-Arşiv Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:

1e-Arşiv ile e-Fatura saklama hizmeti arasındaki fark nedir?
e-Arşiv, e-Fatura sistemine dahil olmayan mükelleflere kesilen faturaların e-Arşiv faturası şeklinde oluşturulmasını ve ikinci kopyalarının elektronik ortamda saklanmasını kapsamaktadır. e-Fatura Saklama hizmeti ise e-Fatura sistemine kayıtlı olan kullanıcılara kesilen e-Faturaların saklanmasını sağlamaktadır.
2Alıcılar e-Arşiv fatura belgesini nasıl teslim alırlar?
e-Fatura sistemine kayıtlı olan mükelleflere e-Fatura şeklinde gönderilir ve bu şekilde saklanır. e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan vergi mükelleflerine ise basılı kağıt fatura şeklinde gönderilir. Bu durumda ikinci kopya elektronik ortama aktarılarak saklanır. Vergi mükellefi olmayan kişilerde ise müşterinin talebi doğrultusunda elektronik yollardan iletilebilir (e-posta vb.). İkinci kopya elektronik ortamda saklanır.
3Bu uygulama nasıl çalışır?
e-Arşiv faturaları Microsoft Dynamics NAV platformu üzerinden UBL-TR (Universal Business Language) Evrensel İş Dili formatına dönüştürülür, anlaşmalı entegratör firmaya gönderilir ve burada saklanır.