e-Fatura


İnfotek, çözüm ortağınız olarak size, güçlü ve kolay kullanılan kurumsal kaynak planlama (ERP) çözümü olan Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) ürünü ile birlikte İnfotek e-Fatura Entegrasyon çözümünü de sunmaktadır.


e-Fatura ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 19 Ekim 2019 tarihinde tüm e-Dönüşüm uygulamalarının kullanımına ilişkin tebliğ yayımladı. Tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi.

GİB tarafından yönetilen e-Fatura, tek format ve standarda göre taraflar arasında zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan, güvenli bir sistemdir. GİB uygulamada yurt dışında da birçok kullanım yeri olan ve Microsoft Dynamics NAV tarafından desteklenen XML tabanlı UBL (Universal Business Language) Evrensel İş Dili formatını tercih etmiştir. Açık kaynak olan bu format, ülkemizde UBL-TR olarak adlandırılmıştır.

e-Fatura uygulamasının avantajları nelerdir?

• Zamandan tasarruf sağlar.

• Kâğıt masrafını yok eder. Arşivleme maliyetlerini sıfırlar.

• Çevre dostu bir uygulamadır.

• Düşük maliyetli ve güvenli saklama sağlar.

• Veri analizinin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.

• Notere ödenen tasdik maliyetlerini yok eder.

• Muhasebe tarafında kontrol edilebilirliği artırır (onay mekanizması).

• Alıcı ve satıcı arasında oluşan, postadan veya kargo şirketi tarafından doğan gecikme, kayıp gibi sorunları ortadan kaldırır.


e-Fatura
Çeşitli sektörlerde bulunan bazı uluslararası ve yerel müşterilerimiz için gerçekleştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) projeleri hakkında bilgi almak için başarı hikayelerini okuyabilirsiniz...
Başarı Hikayeleri
e-Fatura
Dynamics 365 Business Central (NAV) e-Fatura ile ilgileniyorsanız bize bilgi@infotekas.com.tr adresinden, +90 (212) 803 02 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için...
İletişime Geçin

Hangi mükellefler zorunlu olarak e-Fatura kullanacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 19 Ekim 2019 tarihinde tüm e-Dönüşüm uygulamalarının kullanımına ilişkin tebliğ yayımladı. Tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi.

Bu tebliğ kapsamında e-Fatura uygulamasına girme zorunluluğu olan firmalar:

Yayımlanan tebliğe e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet gibi hali hazırda faaliyette olan belgelere ek olarak e-Sigorta Belgesi, e-Gider Pusulası, e-Dekont ve e-Döviz Alım Satım Belgelerini düzenleyen mükellefler de dahil edildi.
e-Arşiv Fatura’ya Geçişte Son Gün 1 0cak 2020

Yayımlanan tebliğ kapsamında; e-Fatura’yı gönüllü veya zorunlu olarak kullanan tüm mükelleflerin 1 Ocak 2020 itibariyle e-Arşiv fatura kullanmaları zorunlu oldu. Ayrıca herhangi bir e-Belge mükellefi olmayan firmalar 1 Ocak 2020’den itibaren günlük belirli limitlerin üzerinde kağıt fatura kesemeyecekler. Fatura üst limitleri vatandaşa kesilen faturalar için 30.000 TL, mükellefe kesilen faturalar için 5.000 TL olarak uygulanacak. Bu limitler günlük olarak uygulanacak ve parçalı fatura kesilemeyecek.